musicals

 

veermusical   MARIA, DE KRACHT VAN EEN VERHAAL  maart 2019

Een nieuwe musical, een nieuw proces van samen optrekken, vele vrijwilligers met elkaar, ieder met zijn of haar eigen talenten,  toewerken naar een eindresultaat om anderen mee te laten genieten. Ongedachte en onverwachte talenten komen bovendrijven.
Bijbelverhalen krijgen verdieping, komen op nieuwe wijze tot leven, worden ons eigen verhaal. Samen zingen is een heerlijke manier van verbinden.

De voorstelling vervlecht op een verrassende manier scenes uit het leven van Maria met de levensverhalen van dorpelingen. Soms is het net of de dorpelingen zelf met Maria meelopen. Zo komt het  verhaal van Maria heel dichtbij.

fotoblad 01           musical Maria spelers
fotoblad 02           musical Maria hoogtepunten 


veermusical Jozef       juni 2017

De musical gaat over Jozef in het Oude Testament,  de zoon van aartsvader Jacob.
Het verhaal is te lezen in het Bijbelboek Genesis.
De musical Jozef , uitvoering  juni 2017, is geschreven door Gerard van Midden (tekst) en Gerard van Amstel (muziek).

foto: Jozef en zijn broers

Jozef is een dynamisch en spannend verhaal met thema’s als jaloezie, onrecht, schuld, vergeving en verzoening. Thema’s van alle tijden. Dat maakt het ook helemaal tot een verhaal van vandaag!
Jozef wordt voorgetrokken door zijn vader Jakob wat de jaloezie wekt van zijn 11 broers. De broers verkopen Jozef als slaaf en uiteindelijk belandt hij in Egypte in de gevangenis. Daar blijkt dat hij dromen kan uitleggen, waarmee hij de Farao helpt. Die maakt hem als dank onderkoning van Egypte. Dan komt Jozef zijn broers weer tegen…

zie over de uitvoering van de musical:
de uitvoering van de musical Jozef

zie over het verhaal in de bijbel en de achtergronden:
Jozef in de bijbel, de Koran en in het oude Syrië

foto:
Jozef en de vrouw van Potifar in de San Marco Venetië